visit www.pasmkj2.org & www.youtube.com/pasmkj2
Yuran pendaftaran & keahLian PASMKJ2 boLeh dibayar muLai sekarang dengan cara bank-in RM20 ke akaun Public Bank Berhad, No: 4971910114 atas nama Shamrah Farha Abd Latif ~ sila simpan resit & hubungi 019-3747463.

Dec 12, 2008

kaLender kuda

daLam banyak2 kaLender, samada kalender sangkut kat dinding, meja mahupun kaLender eLektronik, masih tak mampu menandingi kehebatan "kaLender kuda".

ianya sangat berguna kerana Lengkap dengan zodiak cina, haribuLan isLam, cuti perayaan dan cuti sekoLah. tarikh Lumba kuda (race day) juga tak ketinggaLan, dari situLah kaLender jenis ini mendapat namanya.

untuk urusan menetapkan tarikh kenduri kendara, tarikh nikah kahwin, holiday pLanning, famiLy pLanning, org tua kita masih menggunakan kaLender kuda ini. maLah tarikh2 penting juga dituLis di ruangan :"memorandum" yang disediakan. hinggakan ada yang mencatatkan tarikh "datang buLan" mereka di situ!

fungsi kaLender kuda bagi generasi Lama iaLah seperti diari, pLanner/organizer atau notebook. pengaruh gLobaLisasi tidak terkesan ke atas kaLender kuda!






















boLeh didapati dengan mudah dari kedai2 runcit, sinseng mahupun kedai2 keciL di kampung2.. di bandar susah nak cari. mesej yg nak disampaikan: tak semua barang ada di bandar, jika adapun kena beLi barang baru dapat kaLender...

mungkin kaedah penggunaannya yang sedikit berbeza. kaLau duLu perLu diseLak satu persatu, di zaman canggih manggih ni, anda cuma perLu kLik untuk perbesarkan imejnya.

siLa kLik, semak, bincang dan tetapkan tarikh gathering. kemudian undi di "poll" di ruangan sebeLah kanan tu ===>

mudah je kan? tak pedihkan mater..cubaLah..

No comments:

3 things...

Three things in life that, once gone, never come back
time, words, opportunity
Three things in life that may never be lost
peace, hope, honesty
Three things in life that are most valuable
Love, Self-confidence, friends
pasmkj2's registration & annuaL fee
  • Bayaran pendaftaran dan yuran yang perlu dijelaskan adalah seperti berikut: Bayaran Masuk RM10 (Ringgit Malaysia Sepuluh ) dibayar sekali sahaja seumur hidup. Yuran Tahunan RM10 (Ringgit Malaysia Lima Puluh Sahaja)
  • Sila bank-in jumlah yang dinyatakan di atas ke akaun:
  • Public Bank Berhad, No: 4971910114 atas nama Shamrah Farha Abd Latif

* sila simpan resit & hubungi 019-3747463 selepas pembayaran.

** hanya ahli yang berbayar sahaja yang dikira sebagai ahli Persatuan Alumni SMKJ2 yang sah.

membership form [sampLe]

kepada alumni yang masih belum mengisi borang keahlian, sila berbuat demikian segera. borang boleh didapati daripada setiausaha melalui e-mail: atzmand@yahoo.com, atau berhubung terus dengan bendahari di taLian 019-3747463.